Om oss

c)optikk Spiten er en del av Norges største privateide optikerkjede, c)optikk. Vår butikk i Kongsberg er en familiebedrift som i dag drives av Katrine Spiten. Bygården huser en lang historie innen optikk. 

spiten-ansatte-v2.jpg

Anders Spiten startet et agenturfirma i 1924 med blant annet termometre og glassinstrumenter. I 1932 hentet han briller og brilleglass inn i vareutvalget, og dette ble produsert her i mange år. Agenturfirmaet ble senere Aspit optikk, som igjen ble Essilor. Dette er nå verdens største leverandør av brilleglass.

Årsaken til at Norges eneste optikerutdanning ligger på Kongsberg er at familien Spiten startet med optikerkurs i bygget. Allerede i 1946 leide Anders Spiten en buss og dro til Tyskland for å holde optikerkurs for norske urmakere. Han ble dermed den første i Norge som startet med kurs i optikk.

Etter dette har mye skjedd i bygården. Bjørn Spiten overtok driften etter sin far, Anders, og drev butikken videre med sin kone, Marlis, frem til 1982, da Arne Spiten overtok driften. Nå har Katrine, som er fjerde generasjon optiker, kommet inn og driver butikken videre.

Vi har alltid vært lidenskapelig opptatt av faget vårt. Vi verdsetter alle våre kunder og ansatte, og vet at dette er vår viktigste ressurs.

butikk-spiten-optiker-kongsberg.jpg