Ditt syn

Behandle eller korrigere nærsynthet hos barn og unge?

Visste du at nærsynthet oppstår når barnets øyne vokser mer enn de burde? Når denne prosessen ikke stopper, oppstår det vi kaller progresjon av nærsynthet.

De fleste barn med nærsynthet bruker i dag standard enstyrkeglass eller kontaktlinser. Disse korrigerer nærsynthet og gjør at barna kan se tydelig. Nærsyntheten vil derimot fortsette å bli verre. Dette betyr at etter som barnet vokser, utvikles nærsyntheten fortsatt, og større styrke blir nødvendig. Jo større behov for korreksjon, jo mer avhengig vil barnet være av briller.

Dette betyr også økt risiko for større grad av nærsynthet og utvikling av øyeplager.

Større grad av nærsynthet er en stor bekymring som påvirker hverdagen til barna i tillegg til utviklingen deres.

Nærsynthet kan påvirke et barns utvikling

Lek, lekser, lesning, oppdagelsesferd ... Visste du at mer enn 80 % av barnas opplæring er synsbasert? Nærsynthet kan ha alvorlige konsekvenser for synet og livet til barnet ditt.

Flere barn enn tidligere blir nærsynte i ung alder – delvis pga. en økning i en stillesittende, innendørs livsstil og en økning i tiden som brukes på aktiviteter på nært hold. Jo tidligere barnet utvikler nærsynthet, desto mer kan den utvikles og jo større kan den bli.

Barn som utvikler nærsynthet i ung alder, kan ha større risiko for å utvikle stor grad av nærsynthet og for å utvikle synsproblemer i voksen alder.

Child that needs glasses

HVA ER NÆRSYNTHET?

Myopi, også kjent som nærsynthet, er en øyetilstand som påvirker en persons evne til å se tydelig på avstand. En nærsynt person kan se gjenstander klart på nært hold, men har problemer med å se gjenstander på avstand, som en TV-skjerm eller en tavle.

Kontaktlinser med dobbelt fokus

MiSight® 1 day med ActivControl™-teknologi er en myk, engangs kontaktlinse som er spesielt utformet for myopi-kontroll hos barn. Den var den første myke kontaktlinsen som fikk godkjenning med et CE-merke spesielt for kontroll av myopi hos unge myopiske barn, og har vist seg å redusere progresjonen i gjennomsnitt med rundt 60 % over 3 år.

STELLEST™-GLASSENES EFFEKT PÅ KONTROLL AV NÆRSYNTHET

MYOPIKORREKSJON MED KLART SYN

Enstyrkeområdet som har styrken som barnet ditt trenger, gir et klart syn ved å fokusere lys inn på netthinnen. Designet på brilleglasset sørger for et stort styrkeområde. Dette garanterer klart syn og komfort.

optic illustration

MYOPIKONTROLL MED ET SIGNAL MOT FORLENGELSE AV ØYET

Dette glasset er laget av en banebrytende konstellasjon bestående av 1021 usynlige, små mikrolinser. I tillegg til å gi skarpt syn som et vanlig enstyrkeglass, skaper denne konstellasjonen et signal inn i barnets øye som opptrer som et skjold som bekjemper forlengelse av øyet.

Takket være H.A.L.T-teknologien bremser Essilor® Stellest™-glass progresjonen av nærsynthet med gjennomsnittlig 67 %, sammenlignet med vanlige enstyrkeglass, når de brukes daglig i 12 timer.

optic-illustration

 

KLINISK DOKUMENTERT

EN HØYTEKNOLOGISK TOÅRIG KLINISK STUDIE GAV STERKE BEVIS PÅ EFFEKTEN AV STELLEST™-GLASS

 

How Essilor Stellest slows myopia

Essilor® Stellest™-glass bremser progresjonen av nærsynthet med gjennomsnittlig 67 %, sammenlignet med vanlige enstyrkeglass, når de brukes daglig i 12 timer. 

I sin kliniske studie viste Essilor at etter det første året var øyeutviklingen til 9 av 10 barn som brukte Stellest™-glass, tilsvarende eller saktere enn hos ikke-nærsynte barn. I tillegg hadde 2 av 3 barn som brukte Stellest™-glass, et stabilt behov for synskorreksjon etter det første året.

STELLEST™-GLASS  OG MiSight® 1 DAY MED ACTIVE CONTROL ™-TEKNOLOGI KORRIGERER NÆRSYNTHET OG BREMSER PROGRESJONEN. EN TOSIDIG FORDEL SOM SKJER HVER DAG. EN LANGSIKTIG FORDEL.

JEG TROR AT BARNET MITT ER NÆRSYNT. HVA BØR JEG GJØRE?

Nærsynthet er en svært vanlig øyetilstand som kan være forårsaket av genetikk, miljø og livsstil. Hvis en av foreldrene til barnet er nærsynt, har barnet syv ganger større sannsynlighet for å utvikle nærsynthet. Nærsynthet kan vanligvis forekomme så tidlig som i 6-årsalderen. Hvis du merker at barnet ditt strever med å se TV-skjermen tydelig eller hvis læreren nevner at barnet har problemer med å se tavlen, kan det være et tegn på at barnet er nærsynt. Da kan det være lurt å starte med å ta kontakt med oss for en grundig synsundersøkelse av ditt barn. Sprø oss gjerne om Stellest brilleglass eller MiSight kontaktlinser.