Ditt syn

Trenger du en synstest?

Har du aldri tatt en synstest før er det kanskje mye du lurer på. Gjør det vondt? Hvor lang tid tar det? Hva koster det? Andre spørsmål vi ofte får er om vi også undersøker helsen til øyet og hvor ofte det er lurt å ta en synstest.

Svarene på alt dette får du ved å fortsette nedover siden, men aller først er det en viktig ting vi gjerne vil dele med deg.

Det viktigste for oss er deg!

Alle øyne er forskjellige, så dine øyne er unike. Det betyr at vi ikke tar noen snarveier når vi undersøker synet ditt. Vi bruker all vår fagkunnskap og lange erfaring sammen med moderne utstyr for å finne frem til den løsningen som gjør at du ser best mulig. Du kan være trygg på at vi behandler deg med respekt, og gir deg god service. Det har vi gjort i snart 100 år, og det tenker vi å fortsette med.

Gjør det vondt å ta en synstest?

Nei, en vanlig synstest gjør ikke vondt og du føler ikke noe ubehag.

Hvor lang tid tar en synstest?

Vanligvis bruker vi mellom 30 minutter og 1 time på en synstest.

Hvor ofte bør jeg ta en synstest?

Hvis du aldri har sjekket synet før bør du gjøre det nå (bestill time her). Deretter anbefaler vi at du tar en sjekk cirka hvert tredje år, med mindre vi ser at det er nødvendig å følge opp oftere. Bruker du dagslinser bør du ta en kontroll årlig, og bruker du døgn- eller månedslinser anbefaler vi kontroll hvert halvår.

Sjekker dere om øynene mine er friske i tillegg til å undersøke synet?

synstest-kongsberg-spiten-2.jpg

Ja, det gjør vi. En viktig del av synstesten er å undersøke at øynene er friske og at du har god øyehelse. Dette gjør vi blant annet ved å ta bilde av øyet og måle trykket.

Hva koster en synstest?

Se priser for de forskjellige tjenestene våre her.

Hva er trykkmåling av øyet?

Hvis trykket i øyet blir for høyt kan det oppstå skader eller sykdom. Blant annet er grønn stær en av sykdommene som kan oppstå ved for høyt trykk.

Trykkmålingen gjøres med et spesielt apparat som måler trykket på væsken inne i øyet.

Hva skjer på en synstest?

Først snakker vi litt med deg for å finne ut hvordan du selv opplever at du ser. Hvis du har problemer med synet er det viktig at du beskriver de situasjonene du opplever som utfordrende.

Etter samtalen gjennomfører vi en del innledende undersøkelser og tester. Disse hjelper oss å finne ut hvor godt du ser med hvert øye, og hvor godt du ser med øynene sammen. I tillegg undersøker vi både den ytre og indre delen av øyet ved hjelp av mikroskop.

Avhengig av hva som er nødvendig vil vi også:

  • Fotografere netthinnen
  • OCT- skanning (Optical Coherence Tomography) 
  • Måle trykket på øyet
  • Sjekke synsfelt
  • Teste dybdesyn
  • Teste fargesyn
  • Tørt øye vurdering og behandling 

Til slutt går vi gjennom hva vi har funnet, og anbefaler hvis nødvendig en eller flere løsninger for å hjelpe deg å se best mulig. Løsningene kan være briller, kontaktlinser, annen behandling eller en kombinasjon av disse.

Hvordan bestiller jeg time hos dere?

Du kan bestille time for synstest her på hjemmesiden, ringe oss på 32 73 17 48 eller komme innom butikken.